Brygga Henningsvær House / SKAARA Arkitekter AS

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960510/brygga-henningsvaer-house-skaara-arkitekter-as Clipboard Save this picture!© Marco Schön+ 20Curated by Paula Pintos Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960510/brygga-henningsvaer-house-skaara-arkitekter-as Clipboard ArchDaily CopyAbout this officeSKAARA Arkitekter ASOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookHenningsværNorwayPublished on April 25, 2021Cite: “Brygga Henningsvær House / SKAARA Arkitekter AS” 25 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Brygga Henningsvær House / SKAARA Arkitekter AS “COPY” Architects: SKAARA Arkitekter AS Area Area of this architecture project Manufacturers: GRAPHISOFT, Pollmeier, Aerogel Norge ASDesign Team:Marco Schön, Kim SkaaraClients:Families Carina and Einar BordewichEngineering:BorobyggCollaborators:AM Entreprenør AS, Aerogel Norge ASCity:HenningsværCountry:NorwayMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Marco SchönRecommended ProductsMembranesEffisusGutter Repair – AllTiteGutterWoodBruagBalcony BalustradesDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. This project shows the rehabilitation and transformation of a building used for traditional cod liver-oil production in Lofoten, Norway since 1939. Parts of the house and the Henningsvær pier were totally damaged after the winter storm “Berit” in 2011. The new addition fits indiscreetly to Henningsværs authentic environment and adapts the building pattern forming the neighbourhood, dominated by small-scale wharf buildings with pitched roofs.Save this picture!© Marco SchönBy using the same volume and roofscape, the new design stands as an echo of the original damaged section. Translucent aerogel panels on the roof, and facades, give a contemporary look that fits nicely in with the cultural heritage surroundings. In the dark hours and winter season, it lightens up as a soft-glowing lantern, giving life and activity to the pier. The highly insulating and translucent skin creates a unique feel in the interior.Save this picture!Plan – Ground floorSave this picture!Section – BBDiffused daylight flows in and gives a comfortable soft light, reducing sharp shadows. Carefully positioned large clear windows give interesting contrasts, framing the view to the surroundings, underlining the duality between the imaginary and the real outside world. The sculptural laminated wood constructions, combined with rough steel details, underline the traditional industrial detailing in the older section.Save this picture!© Rasmus Fjeldheim DaleSave this picture!© Marco SchönThe supplementary interior elements, such as the white kitchen modules, light wooden surfaces, and custom-made stairs with battens and wire mesh, show a concept carried through with consistency and high quality throughout. The beautiful hand-crafted wood and steel details are bathed in the soft interior light, emphasizing the contemplative atmosphere in the whole building.Save this picture!© Marco SchönProject gallerySee allShow less“It’s All About Continuing Our Cultures”: In Conversation With Wang Shu On Designing…ArticlesExploring New Forms of Collaboration Through Do-It-Together (DIT) ArchitectureArticles Share CopyHouses•Henningsvær, Norway “COPY”center_img Area:  120 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Photographs:  Marco Schön, Rasmus Fjeldheim Dale Manufacturers Brands with products used in this architecture project Norway Photographs Brygga Henningsvær House / SKAARA Arkitekter ASSave this projectSaveBrygga Henningsvær House / SKAARA Arkitekter AS Houses 2020 Projectslast_img read more